Hei! Jeg heter Jeanette Olsen og driver Gnist Yoga.
Jeg hoppet av en karriere innen internasjonal bistand og en stressende hverdag for å bli yogalærer og gründer av Gnist Yoga.

For meg handler yoga om tilstedeværelse - i pusten, i kroppen, i naturen, og i lag med andre. 

Jeg er utdannet yogalærer ved Yandara Yoga Institute i Mexico, er sertifisert fasilitator i traumesensitiv yoga, og har kurs i yoga for barn og unge. Jeg ønsker å spre gleden ved yoga og en aktiv livsstil med folk gjennom en raus og inkluderende tilnærming, gjerne i kombinasjon med friluftsaktiviteter. 

Min bakgrunn er fra internasjonal bistand,  blant annet fra UNICEF, i Sudan og Latin-Amerika for å få flere barn på skole, redusere vold blant ungdom, og å bidra til mer likestilling. Ti år med studier og jobb betydde mye stillesitting og stress. Til slutt sa det stopp og jeg følte jeg hadde mistet gnisten. Da jeg bestemte meg for å fokusere på helse, husket jeg yogaen og hvor bra den kan være både for kropp og sjel. Derfra var veien kort, og jeg bestemte meg for å satse på yoga på heltid og dele yoga med andre mennesker som kunne ha glede av det. 

Jeg brenner for INKLUDERING, og har sett hvilken effekt yoga kan ha for personer med minoritetsbakgrunn og mennesker med ulike traumer.

Jeg er sertifisert fasilitator i Trauma Center Trauma Sensitive Yoga i Massachusettes, USA, og den eneste i Norge som underviser denne metoden. Jeg ønsker å bruke yoga som verktøy for fellesskap, språk og mestring. Jeg bruker elementer fra denne metoden i vanlige timer ved å gi deltakere valgmuligheter, unngå berøringer og gjøre yoga sammen med alle deltakerne.

FRILUFTSLIV er en av mine lidenskaper, og jeg vet hvor nyttig yoga kan være for folk som surfer, sykler, løper, går fotturer og driver med styrketrening fordi jeg selv driver med dette. Jeg skreddersyr yogatimer og opplegg for disse gruppene, gjerne i kombinasjon med kortere og lengre reiser. 

Timene mine kan være dynamiske og vinyasa-inspirerte, eller mer som yin yoga og restorativ, avslappende yoga. 

Jeg ønsker å redusere fokuset på konkurranse og prestasjon, og heller lytte til og ta utgangspunkt i ens egen kropp og dagsform. Målet er at alle skal få utbytte og føle mestring, uansett nivå. Det betyr ikke et fravær av utfordring underveis, men mindre press og mer humor, noe mange av mine kursdeltakere sier at de verdsetter. Siden januar 2017 har jeg hatt ukentlige kurs på Friluftshuset i Oslo i samarbeid med DNT Oslo og Omegn. 

Gnist Yoga deltar på Inkluderingsdagene i regi av SoCentral. Dette er en plattform for de som jobber med inkludering og mangfold i Oslo og som ønsker å skape nye og bedre løsninger for inkludering.